Kotleciki z tofu naturalnego
Kotleciki z tofu naturalnego
×
Kliknij, aby powiększyć zdjęcie
14 października 2020

Kotleciki z tofu naturalnego

Wszyscy w rodzinie lubimy te kotleciki, a są superproste do przygotowania. Potrzebujesz tylko tofu naturalnego, sosu sojowego i oleju do smażenia. Najlepiej smakują z ziemniakami i surówką.

Składniki

Porcja na 2 osoby:

  • 1 kostka tofu naturalnego (180 g)
  • 1,5 łyżki sosu sojowego
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Kostkę tofu pokroić na 10 plastrów.
  2. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Ułożyć plastry tofu i polać sosem sojowym. Tofu poprzewracać, żeby pokryło się sosem z każdej strony.
  3. Smażyć do zrumienienia.
  4. Podawać z ziemniakami i surówką.

Przepis wypróbowany? Podziel się swoją opinią!