Ta zupa to niebo w gębie :-) Jest przepyszna i znika w okamgnieniu.
Składniki
1 duża cebula
3 średnie marchwie
pół średniego lub ćwiartka dużego selera
4 średnie ziemniaki
6 średnich ogórków kiszonych
2 ziela angielskie
2 liście laurowe
0,5 łyżeczki lubczyku
0,5 łyżeczki majeranku
sól
pieprz
olej
Przygotowanie
Obierz cebulę, marchew, seler i ziemniaki. Cebulę i ziemniaki pokroj w kostkę, a marchew i seler zetrzyj w robocie na dużych oczkach.
W garnku rozgrzej 6 łyżek oleju.
Wrzuć cebulę i smaż, aż się zabrązowi. Dorzuć ziemniaki, marchew i seler. Zalej wodą, dorzuć przyprawy i gotuj 15 minut.
Zetrzyj na dużych oczkach ogórki kiszone. Gdy minie 15 minut i warzywa będą miękkie, dorzuć ogórki. Dodaj sól i pieprz do smaku i gotuj jeszcze 15 minut.
Przepis wypróbowany? Podziel się swoją opinią!